ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

Κατηγορία: Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 Γράφτηκε από τον/την Super User

 

Αγαπητοί γονείς ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία του σχολείου  σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και τον ΕΟΔΥ.

 • Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως ακολούθως:
 • Α΄και Β΄ τάξη στην κεντρική είσοδο Κοραή 35. Η Α΄ τάξη αριστερά και η Β΄ τάξη δεξιά της πόρτας.                                                                                          
 • Ε΄ και Στ΄ τάξη στη δεύτερη πόρτα της Κοραή 35, παραπλεύρως. Η Ε΄τάξη αριστερά, η Στ΄ τάξη δεξιά της πόρτας.                                                                                          
 •  Γ΄ και Δ΄ τάξη, από την είσοδο στον πεζόδρομο Νιρβάνα, Γ΄ αριστερά και Δ΄ δεξιά της πόρτας

Τα αδέλφια, κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπαιδευτικούς θα αποχωρούν από μία συγκεκριμένη έξοδο.

 • Η αποχώρηση των τμημάτων (μονά ή ζυγά) θα γίνεται με διαφορά 5 λεπτών. Δηλαδή τα μονά τμήματα, Α1, Β1, Γ1, Δ1, Ε1, Στ1, θα αποχωρούν στις 13:15μ.μ. Τα ζυγά τμήματα, Α2, Β2, Γ2, Δ2, Ε2, Ε3,Στ2, θα σχολούν στις 13:20μ.μ. . Παρακαλούμε οι γονείς να προσέρχονται έγκαιρα κατά την αποχώρηση και σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός
 • Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ ΜΑΣΚΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ή με email στο σχολείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος. 
 • Στα διαλείμματα θα έχει το κάθε τμήμα τον δικό του χώρο, στον οποίο θα προαυλίζονται οι μαθητές. Δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια και οι μπάλες.(Ούτε στο Ολοήμερο).
 • Εφιστούμε την προσοχή όλων σε περίπτωση ασθένειας του μαθητή ,και βεβαίως σε περίπτωση ασθένειας από Covid19,των ιδίων ή συγγενικών προσώπων που διαμένουν μόνιμα μαζί.. Να ενημερώνεται άμεσα το σχολείο και θα ακολουθείται το πρωτόκολλο ενεργειών ,σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σας διαβεβαιώνουμε ,η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ότι έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ. Εάν υπάρχει μαθητής ή εκπαιδευτικός που θα έχει ύποπτα συμπτώματα, σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ, θα μεταβαίνει σε προκαθορισμένο χώρο του σχολείου. Οι γονείς θα ενημερώνονται για τα παιδιά τους.
 • Όταν αποχωρούν οι μαθητές νωρίτερα από το σχολείο, με άδεια της διεύθυνσης, οι συνοδοί θα υπογράφουν το Ημερολόγιο Παραλαβής Παιδιών.
 • Σε άδεια εκπαιδευτικού θα ενημερώνεστε για την απουσία.
 • Εάν μαθητής απουσιάζει λόγω οποιασδήποτε ασθένειας ,προσκομίζει γνωμάτευση ιατρού ,( πολυήμερη απουσία),με σκοπό δικαιολόγηση απουσίας. Κατόπιν πάροδο 10 ημερών από καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, δεν είναι υποχρεωτικό η προσκόμιση ιατρικού σημειώματος. Εάν υπάρχει εμπύρετο σύμπτωμα οι μαθητές πρέπει να παραμένουν στην οικία τους, ένα τουλάχιστον, εικοσιτετράωρο χωρίς πυρετό.
 • Είναι απαραίτητο και πρακτικά χρήσιμο να ενημερωθείτε για όσα αναφέρουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και η σχετική ΚΥΑ. Είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς σας έχει σταλεί ανάλογο μήνυμα mail από το σχολείο .
 • Οι εορτές θα πραγματοποιούνται κατά τμήμα ,στις αίθουσες τους, εκτός εάν υπάρχει νέα οδηγία του ΥΠΑΙΘ.
 • Επιτρέπονται οι παιδαγωγικές επισκέψεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Θα ενημερωθείτε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος, για τις συνθήκες πραγματοποίησή τους.
 • Θα ενημερωθείτε με νέο mail, σχετικά με τις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.
 • Εάν υπάρξει αλλαγή επιδημιολογικών  δεδομένων, ή των οδηγιών που έχουμε, θα σας ενημερώσουμε, για οτιδήποτε προκύψει.                                    
 • Παρακαλούμε και για τη δική σας βοήθεια και συνεργασία, ώστε η οργάνωση της λειτουργίας του σχολείου να είναι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Κατανοούμε ,και πιστεύουμε  επίσης και εσείς, τις ιδιαίτερες και  πρωτόγνωρες συνθήκες που διαβιούμε και λειτουργούμε όλοι .  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ  να έλθετε σε επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό της τάξης ή το σχολείο.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Εμφανίσεις: 2539

Εορτολόγιο