ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID ΣΧΟΛΕΙΑ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιος γονιός ή κηδεμόνας χρειάζεται να έρθει σε επικοινωνία με το παιδί του σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (είτε για να του δώσει κάτι που ξέχασε είτε για άλλο λόγο), δεν εισέρχεται στο σχολείο αλλά μεταφέρει το οποιοδήποτε αντικείμενο ή μήνυμα στο παιδί μέσω του προσωπικού του σχολείου. Φυσικά, στην περίπτωση που για κάποιον σημαντικό λόγο χρειάζεται να μπει ο γονιός /κηδεμόνας στο σχολείο για να πάει στο γραφείο, αυτό μπορεί να γίνει.

Επίσης, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε για το τί ισχύει αυτή τη στιγμή, αν προκύψει ύποπτο κρούσμα Covid-19 στα σχολεία.

Πρώτον, ο σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια, για να παραλάβει τον/ την μαθητή/τρια.

Για τη διάγνωση, συστήνεται rapid-test ή PCR.

Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι.

Αν το τεστ Covid-19 βγει αρνητικό, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα μειωθούν ή αναρρώσει από την ασθένειά του-εκτός αν είναι Covid-19. O γονιός/κηδεμόνας δεν χρειάζεται να φέρει στο σχολείο ιατρική βεβαίωση.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος Covid-19, ο γονιός/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ενημερώνει το σχολείο.
Ο/Η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού τεστ (άρα συνολικά 6 ημέρες). Η ημέρα του θετικού αποτελέσματος θεωρείται ως ημέρα μηδέν (0). Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής  πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

Ο/Η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο, αφού περάσουν οι έξι (6) ημέρες που αναφέραμε παραπάνω, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα είναι βελτιωμένα, και με καθόλου πυρετό για ένα 24ωρο χωρίς αντιπυρετικό.
Αν ο πυρετός συνεχίζεται, συστήνεται να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι μέχρι να πέσει τελείως ο πυρετός.

Για την επιστροφή στο σχολείο μετά από Covid-19 δεν απαιτείται νέο τεστ ούτε ιατρική βεβαίωση.

Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέο τεστ και είναι θετικό, τότε το γεγονός αυτό δεν είναι λόγος να μην επιστρέψει το παιδί στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες όταν επιστρέφουν στο σχολείο είναι υποχρεωμένοι/-ες να φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία και ευχόμαστε καλή υγεία για όλους.

Εορτολόγιο