Δημοφιλή Άρθρα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Κατηγορία: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 Γράφτηκε από τον/την Super User

Την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών/τριών του Ε2 τμήματος με τους εταίρους μας (Escola Font de l’ Arc και Escola Puigmairí – Καταλονία, Ahmet Yesevi Primary School –Τουρκία). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω google meet και η συμβολή και βοήθεια της εκπαιδευτικού πληροφορικής του σχολείου μας, κας Μαρίνας Κανιτσάκη ήταν καθοριστική.

Οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και τοπικές παραδόσεις των χωρών τους. Από την πλευρά του σχολείου μας, η εκπαιδευτικός μουσικής κα Φωτούλα Καρατζάνου καθοδήγησε και συντόνισε τα παιδιά του Ε2 που παρουσίασαν παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, καθώς και παραδόσεις του Δωδεκαήμερου. Αντίστοιχα, οι Ισπανοί και Τούρκοι φίλοι μας τραγούδησαν τραγούδια των χωρών τους και αφηγήθηκαν τοπικές παραδόσεις.

Κοινά συναισθήματα όλων των συμμετεχόντων/ουσών στην εκδήλωση ήταν η χαρά μας που ξανασυναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές και χαιρετισμούς και η ικανοποίηση για το άκουσμα αλλόγλωσσων τραγουδιών, μουσικής και παραδόσεων που μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία μας με στόχο την βαθύτερη κατανόηση των πολιτισμικών παραδόσεων όλων των χωρών.

Στιγμιότυπα της συνάντησης