Εργαστήρι για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Στο πλαίσιο του προγράμματος etwinning «New Magazine: Science in stories for kids» τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (ZER Baix Camp Sud, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών και  Ahmet Yesevi Ilkokulu) υλοποίησαν ως πρώτη κοινή ζωντανή διαδικτυακή δράση ένα εργαστήρι για το ασφαλές διαδίκτυο. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα σχολεία, μέσω της πλατφρόρμας cisco webex.

Υπεύθυνοι για την προετοιμασία, την οργάνωση και την παρουσίαση του εργαστηρίου ήταν οι μαθητές της Ε2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών. Για τον σκοπό αυτό, έγκαιρα προετοίμασαν παιχνίδια και δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού πληροφορικής κας Μαρίνας Κανιτσάκη. Τα παιδιά έφτιαξαν παιχνίδια, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια, και επέλεξαν βίντεο μικρής διάρκειας με θέμα τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και τους κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς (netiquette). Η κ. Κανιτσάκη προετοίμασε το πρόγραμμα του εργαστηρίου και συντόνισε την παρουσίασή του. Οι μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα και στο τέλος του εργαστηρίου έπαιξαν ένα διαδικτυακό κουίζ με το οποίο δινόταν η ευκαιρία να ελέγξουν τις γνώσεις που απέκτησαν από αυτό.

Το εργαστήρι έδωσε επίσης την ευκαιρία στα παιδιά να συναντηθούν για πρώτη φορά με τους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τη μεταξύ τους επικοινωνία και αδημονούσαν για την επόμενη διαδικτυακή συνάντησή τους και τη συνεργασία τους με τους φίλους τους από τα άλλα σχολεία!

 

                       

1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών

             

Ahmet Yesevi Ilkokulu

 

          

ZER Baix Camp Sud

 

 

 

Δημοσίευση: https://www.facebook.com/groups/112061092266494

 

 

Εορτολόγιο